Politsei vahekokkuvõte: kahe päeva jooksul on politsei tabanud kokku 68 kiiruseületajat

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Tartu politseijaoskonna juht Andrus Reimaa ütles, et üldiselt on rallirahvas teedel ja raja ääres käitunud kiiduvääriliselt.
Tartu politseijaoskonna juht Andrus Reimaa ütles, et üldiselt on rallirahvas teedel ja raja ääres käitunud kiiduvääriliselt. Foto: Kristjan Teedema

Kaks päeva Rally Estoniat pole politseile seni üleliia palju väljakutseid ja probleeme toonud ning korravalvurid on saanud harjutada koostööd naaberriikide kolleegidega. Enim on politsei pidanud manitsema kiiruskatsetele kihutajaid.

Ralli on möödunud tõsisemate vahejuhtumiteta, ütles Tartu politseijaoskonna juht Andrus Reimaa täna ennelõunal. Enim on politseile tööd andnud sõidukijuhid, kes on ühelt katselt teisele liikudes kiirust ületanud. Kahe päeva jooksul on politsei tabanud kokku 68 kiiruseületajat.

Korravalvurid on roolist tabanud ka mõned juhiloata sohvrid ja neli alkoholi tarvitanud juhti. On olnud ka plekimõlkimisi.

Rally Estonial hoiavad korda patrullid Lätist, Leedust ja Soomest. Koostöö on hästi sujunud – infovahetus on kiire ja rallilt saadud kogemuste vahetamine väga väärtuslik, märkis Tartu politseijaoskonna juht.

Reimaa lisas, et nii Soome, Leedu kui ka Läti kolleegid on kohanud juba palju kaasmaalastest rallifänne. Lõunanaabrite politseinikud kiitsid, et lätlased oskavad väga hästi ka väljaspool oma koduriiki liigelda. Nimelt pole nad seni ühelegi Läti rallifännile pidanud märkust tegema.

Samuti on tunnustada saanud Leedu politsei. Nimelt juhtus reede lõuna paiku Tartu külje all Võrru viival suure liiklusega maanteel õnnetus, kus veoauto sõitis otsa sõiduautole. Õnnetuskohta jõudis esimesena kohale Leedu politseipatrull.

«Leedu kolleegid käärisid kohe käised üles ja aitasid tiheda liiklusega maanteel liiklust reguleerida,» rääkis Reimaa. «Kiire ja asjaliku reageerimise eest pälvisid nad palju tähelepanu ning kiitust nii meie kolleegidelt kui ka möödasõitjatelt.»

Õnnetus Tartu-Võru maanteel.
Õnnetus Tartu-Võru maanteel. Foto: Henn Uuetoa

Lõpetuseks tuletas Tartu politseijaoskonna juht kõigile meelde, et politsei jätkab tugevdatud patrullimist ka täna ja homme. «Et maailma ägedaimat autospordiüritust ei saadaks kihutamisest või näiteks joobes juhtimisest tingitud rasked õnnetused, teeme koos vabatahtlikega ka täna ja homme Lõuna-Eestis tavapärasest tihedamat liikluskontrolli ja tagame turvalisust,» ütles ta.

Politsei soovitused rallifännile

  • Suured kiirused jäägu üksnes WRC ralliässadele ja ralliradadele. Pealtvaatajatel pole vaja kiirustada, sest rallikava võimaldab piirkiirusest kinni pidades aegsasti järgmisele katsele jõuda.
  • Alkohol ja ralli ei käi kokku. Enne autorooli istumist tuleb oma kainuses veenduda.
  • Las kaarti loeb kõrvalistuja. Roolis nutitelefoni kasutamine hajutab juhi tähelepanu ning see võib põhjustada õnnetuse.
  • Palume koos ralli korraldajate ja teiste partneritega kuulata katsete juures parkimiskorraldajate suuniseid. Muidu tekib segadus ja ummikud, mis takistavad sujuvat liikumist ühelt katselt teisele.
  • Soovime kõigile rallifännidele vingeid ja turvalisi rallielamusi!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles