Annelinna parkla vallutanud joodikute vastu seadused ei aita

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Anne tänava lõpus linna parklas oli teisipäeval lohakalt pargitud autos koha sisse võtnud ropu suuga väsinud mees. Kellele see romu kuulub, ei õnnestunud kindlaks teha. Auto seaduslik omanik pole politseisse oma vara kaitseks pöördunud.
Anne tänava lõpus linna parklas oli teisipäeval lohakalt pargitud autos koha sisse võtnud ropu suuga väsinud mees. Kellele see romu kuulub, ei õnnestunud kindlaks teha. Auto seaduslik omanik pole politseisse oma vara kaitseks pöördunud. Foto: Veiki Ojaperv

Annelinna südames, parklasse Krõlli lasteaia kõrval on end sisse seadnud kutsumata külalised. Parklasse roostetama jäänud autoromud pakuvad nüüd öömaja neile, kel endil kodu pole ja kes kodutute varjupaiga reeglite järgi tantsida ei taha. Sekkunud on nii politsei kui ka sotsiaaltöötajad, kuid selliste «vabade hingede» taltsutamine on meie seaduste järgi keeruline.

Anne tänava lõpus garaažide vastas asub sealsete kortermajade akendest ümbrust uurivate silmade eest varju jääv parkla, kus seisab kümmekond autoromu. Neist on kujunenud pehme asemega ja vihma eest kaitset pakkuvad väikesed ratastel varjupaigad, kuhu tuleb kutsumata külalisi peatäit välja magama muudkui juurde.

Autoromude omanikel on sellistest ratastel ulualustest ükskõik, kuid linnavalitsuse ametnikud omaniku loata autosid teisaldada ei saa. Sündmuskohal, Anne 70 kortermaja naabruses korduvalt väljakutsetel käinud politsei käed jäävad lühikeseks ning sotsiaaltöötajadki ei saa kedagi sundida enda elukombeid muutma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles