Fännid testkatsel: ralli on nagu matkamine, aga head õlut on raske leida

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Saksamaalt pärit lapsepõlvesõpradele Christianile (vasakul), Patricule ning Johannesele on ralli hea viis üle pika aja kokku saada. Seda, kes rallit juhib, nii väga tähele nad ei panegi, vaid naudivad rajaäärset melu ja märjukest.
Saksamaalt pärit lapsepõlvesõpradele Christianile (vasakul), Patricule ning Johannesele on ralli hea viis üle pika aja kokku saada. Seda, kes rallit juhib, nii väga tähele nad ei panegi, vaid naudivad rajaäärset melu ja märjukest. Foto: Henn Uuetoa

Samal ajal kui rallisõitjad Uniküla testkatsel autodele kuuma andsid, käis omamoodi prooviaeg ka rajaääres. Näiteks mõtisklesid rallifännid Saksamaalt veel selle üle, kellele nädalavahetusel kaasa elada ning kui palju ikkagi üheks rallipäevaks märjukest varuda tuleb.

Uniküla veidi enam kui nelja kilomeetri pikkune kiiruskatse oli rallisõitjatele esimene võimalus näha, millist konkurentsi suudab keegi Eesti teedel pakkuda. Samuti oli see avakatseks publikule, kes sai kolmes pealtvaatamisalas Rally Estoniaga kohanema hakata.

Kui valdavalt lehvisid testkatse viimases publikualal Kuristal Eesti lipud, leidus teiste seas ka seltskond Soome lipuga ning paarist kohast kostis saksa ning hispaania keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles