Tartu korvpallimeeskond jäi tänavu staarmängijaks tõusnud ameeriklasest ilma

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Ty Gordon (valges) möödunud hooajal Eesti-Läti liiga pronksimängus BC Kalev/Cramo vastu.
Ty Gordon (valges) möödunud hooajal Eesti-Läti liiga pronksimängus BC Kalev/Cramo vastu. Foto: Tairo Lutter

Tartu Ülikool Maks ja Mooritsa korvpallimeeskond andis täna oma Facebooki lehel teada, et eelmisel hooajal nende staarmängijaks olnud ameeriklane Jitaurious Gordon leidis uueks hooajaks endale mängupaiga Tšehhis Basketball Nymburki meeskonnas.

24-aastane ja 185 sentimeetrit pikk Gordon liitus Tartu klubiga käesoleva aasta veebruaris. Vaid poole hooajaga õnnestus võõrleegionäril tõusta meeskonna üheks alustalaks.

Eesti-Läti ühisliigas jäi tema arvele hooaja teist parimat tulemust tähistav keskmine punktiskoor – 19,8. Eesti meistriliiga väljalangemismängudes oli ta aga liiga suurim punktikütt, teenides keskmiselt 19 punkti. 

Vähese Eestis oldud aja jooksul võitis Gordon koos meeskonnaga Eesti-Läti ühisliigas pronksmedali, Eesti meistrivõistlustel teenis ta klubile aga teise järjestikuse hõbemedali. 

Ameeriklasest tagamängija uueks koduklubiks saab Tšehhi pikaaegne meister Nyburk. Et möödunud hooajal neil meistritiitlit kaitsta ei õnnestunud, tähendab see endisele Tartu mängijale, et sügisel algavas FIBA meistrite liigas ta mängida ei saa. Küll aga FIBA Europe Cupil.

Tartu Ülikool Maks ja Mooritsa korvpallimeeskond kirjutas postituses, et soovib Gordonile uues klubis edu ning hoiab tal edaspidigi silma peal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles