Rallit saab raja ääres jälgida suurtelt ekraanidelt enam kui kolmekümnes kohas

Tartu Postimees
Copy
Suur ekraan ralli pealtvaatamisalas.
Suur ekraan ralli pealtvaatamisalas. Foto: Karl Kirs

20.–23. juulini toimuvat Rally Estonia WRC etappi saavad rallifännid raja ääres ekraanidelt jälgida enam kui 30 kohas. Erinevas suuruses LED-ekraanidele edastab otsepildi Levira.

Levira toob otsepildi LED-ekraanidele, mis asuvad Tartus, Otepääl ning teistel Rally Estonia WRC etapi pealtvaatajate aladel. Osa ekraane liiguvad kiiruskatsete vaheajal ühest kohast teise, vastavalt sellele, kus on kõige põnevamad sündmused. Sel aastal on LED-ekraanid metsades ja ralli autasustamispoodiumil ning VIP- ja sponsortelkides näitavad ülekannet telerid.

Lisaks edastab Levira ametlikku Kuku ralliraadiot, mida saab kuulata Tartus sagedusel 92,9 MHz, Valgjärvel sagedusel 102,4 MHz. Jaama saab kuulata üle Eesti interneti vahendusel mobiilirakenduses Pleier, kodulehtedel kuku.ee, ralliraadio.ee ja ka digiraadio DAB levialas.

Urmo Aava, Rally Estonia direktor sõnas, et Rally Estonia ja Levira suurepärane koostöö sai alguse juba aastal 2011. «Kulno Kägu ja tema tiim on alati väga professionaalsed ning avatud suhtumisega. Levira on aastate jooksul oma live-, TV- ja digitaalsete lahendustega olnud Rally Estonia jaoks väga innovaatiline ja leidlik partner. Headeks näideteks on nii meie juhtimiskeskuse tehniline lahendus, kui ka live ekraanid WRC Rally Estonia ülekannetega kiiruskatsetel, kus selleks võimekus loodud,» sõnas Urmo Aava

Levira suurim ülekandejaam ehk HD3 asub tänavu taas Eesti Rahva Muuseumi juures, kust see saadab Rally Estonia WRC etapi tarbeks toodetud signaalid Rahvusvahelise Autospordiliidu FIA juhtimiskeskusesse. HD3 kaudu edastatakse WRC-autode GPS-signaale, WRC TV-d ning ralli nullauto ja tankimisalade signaale. Levira koostööpartneri «NEP Finlandi kasutuses on ka sel aastal Levira HD1 satelliidi jaam, millega edastatakse TV Live katsete otsepilt ERMis asuvasse WRC TV keskusesse,» ütles Levira TV tootmise juht Kulno Kägu.

Levira on rallil WRC etapi ülekandeid tootva NEP Finlandi koostööpartner. WRC+ All Live telepildi tootmisega on otseselt seotud ka Levira satelliitside operaator ning ettevõtte satelliitside liikuv tehnika.

Lisaks saab ralli kiiruskatseid jälgida Eesti telekanalites TV3 ja TV3 Sport ning WRC+ All Live ülekannetes. Kokku jälgivad Rally Estonia WRC etappi sajad miljonid inimesed üle kogu maailma, teatas Levira.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles