Raadile kooli ning lasteaia ehitamine sattus küsimärgi alla

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Arhitektuuribüroos Peil valminud eskiisidelt näeb, et Raadil peaks kõrvuti kruntidele tulema kool ja lasteaed (esiplaanil) ning eakatekodu (vasakul). Eakatekodu ehitus algab õige pea, kuid kooli rajamine pole enam üldse kindel.
Arhitektuuribüroos Peil valminud eskiisidelt näeb, et Raadil peaks kõrvuti kruntidele tulema kool ja lasteaed (esiplaanil) ning eakatekodu (vasakul). Eakatekodu ehitus algab õige pea, kuid kooli rajamine pole enam üldse kindel. Foto: Eskiis Ülo Peil

Raadi endisele sõjalennuväljale, Eesti Rahva Muuseumi ja lennuraja vahele peaks järgmiseks sügiseks kerkima eakatekodu ning kool ja lasteaed. Hooldusteenuse pakkuja Südamekodud andis eile teada, et alustavad ehitust ning eakatekodu valmib järgmisel suvel.

Kuid kooli ja lasteaia rajamine Ermi teele on sattunud suure küsimärgi alla.

Raadile kavandas lasteaeda ja kooli Tartu Erakool. Plaan nägi ette sinna 120-kohalist lasteaeda ja 200-kohalist kuueklassilist kooli. Praeguse seisuga ei ole Tartu Erakooli pidaja, Hariduse Edendamise sihtasutus (HESA) leidnud raha, et ehituslepingut sõlmida ning tööd alustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles