ARVUSTUS Kas Indrek Hirv kuulab Rock FM-i?

Piret Bristol
, kirjanik
Copy
Luuletaja Indrek Hirv: «Vihm ajab mind mööda tänavaid/ja sunnib kuhugi sisse astuma // saan oma klaasi ette ja istun/ja tunnen et sajab ikka veel – // tüütut külma kevadvihma/teravaid piisku mu kätele // mina ootan sinu suvist äikesetormi» («Aokarikas, lk 77).
Luuletaja Indrek Hirv: «Vihm ajab mind mööda tänavaid/ja sunnib kuhugi sisse astuma // saan oma klaasi ette ja istun/ja tunnen et sajab ikka veel – // tüütut külma kevadvihma/teravaid piisku mu kätele // mina ootan sinu suvist äikesetormi» («Aokarikas, lk 77). Foto: Sander Ilvest

Indrek Hirvele omased liitsõnalised pealkirjad kaunistavad tema kahte uut luksusliku välimusega luulekogu, millest esimene ilmus 2022. aastal, teine tänavuse suve hakul. Luuletajal tuleb seegi kord triloogia, sest kolmas raamat on Ilmamaa kirjastuses ja peaks selle aastanumbri sees välja tulema.

Hallide kaantega «Aokarikas» on illustreeritud Ado Vabbe karika- või peekripiltidega. Peeker, mis võib vabalt olla imettegev püha graal, vihjab spirituaalsetele tõlgendusvõimalustele, nagu ka teise, helepunase raamatu pealkiri «Päiskivi» – päiskivi on hoone võlve ülal hoidev kivi, mida meilgi keskaegsetes kirikutes võib näha.

Mõlema raamatu kaanel on Vabbe sigrimigriline vinjett. Esiotsa ei saa aru, mida see täpselt kujutab – see nõuab süvenemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles