Tartu uue Südamekodu hoone ehitab Tartu Ehitus

Tartu Postimees
Copy
Eakate kodu eskiis.
Eakate kodu eskiis. Foto: Südamekodud

Tartu Südamekodu ehitamiseks sõlmisid lepingu OÜ Tartu Südamekodu koostöös ASi Eften Real Estate Fund tütarettevõtte OÜga Eften Erm. Aadressile Ermi 13, Eesti Rahva Muuseumi lähedusse ehitatakse esimeses etapis 120-kohaline eakatekodu. Juulis 2024 valmiva esimese järgu kogumaksumus on ligikaudu 5,3 miljonit eurot, hinnale lisandub käibemaks.

Südamekodude nõukogu esimehe Martin Kuke sõnul arendavad Südamekodud üle Eesti nii uusi kui olemasolevaid eakatekodusid. «Tartu Südamekodu hakkab asuma kompleksses elupiirkonnas. ERMi taha Raadi vana lennuvälja piirkonda kerkib pikemas perspektiivis terviklik kontseptsioon, lisaks elumajadele on tulemas äripinnad, haridusasutused ja muud ühiskondlikud hooned. See on väärikas keskkond, kuhu Südamekodud Eesti suurima eakatekodude arendajana loob nüüdisaegse ja mugava Tartu eakatekodu,» rääkis Kukk.

Tartu Südamekodusse tuleb esimeses järgus elukoht 120 eakale. Kinnistutel asuvad ka vanad plahvatusvallid säilitatakse ning kaasatakse hoone pargimaastikku.  

Esimeses järgus ehitatakse valmis hooldekodu kogu majakarp ning tehakse esimese ja teise ploki sisetööd. Kolmanda ploki sisetööd on kavandatud teha teises etapis pärast seda, kui esimene ja teine plokk on käivitunud. Südamekodude tütarettevõttel Tartu Südamekodu on pikaajaline rendileping Eften Ermiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles