Sel nädalal saab alguse Tartumaa toidusündmuste sari Tirin

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Tartumaa toiduvõrgustikku koordineerib Katri Kuusk (pildil).
Tartumaa toiduvõrgustikku koordineerib Katri Kuusk (pildil). Foto: Erakogu

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi kuuluva Lõuna-Eesti kogukonnaprogrammi raames algab sel nädalal Tartumaa toidusündmuste sari Tirin, millest esimene, toidu- ja keskkonnateemaline Äksi (eel)arvamusfestival, leiab aset laupäeval jääajakeskuses.

Tartumaa arendusseltsi tegevjuht ja Lõuna-Eesti kogukonnaprogrammi koordinaator Kristiina Tammets ütles, et toidutemaatika haakub hästi kultuuripealinna Tartu 2024 ellujäämise kunstide kontseptsiooniga.

«Kaheaastase toidusündmuste sarjaga tugevdame Tartumaa toiduvõrgustikku, et väärtustada veelgi enam kohalikku toorainet, toitu ja traditsioone,» lausus Tammets.

Ta lisas, et toidusündmuste sari kaasab hulk asjaosalisi ning tutvustab Tartumaa toiduvaldkonna parimaid praktikaid, samuti keskendub koolitoidule, toiduteadlikkusele ja ühisturundusele ning toidujulgeolekule.

Tartumaa toiduvõrgustiku koordinaator Katri Kuusk rääkis, et Tirina programm sisaldab 26 eriilmelist üritust, mis on suunatud erinevatele sihtrühmadele.

«Tegevust jagub nii lastele, eakatele, peredele kui ka professionaalidele, sest sündmusi leidub igale maitsele: on nii koolitusi kui ka kohvikutepäevi, laatasid, maitseväljasõite ja palju muud,» selgitas ta.

Selle aasta juulist järgmise aasta lõpuni vältava Tartumaa toidusündmuste sarja täpsema ülevaate ja kogu programmi leiab veebist.

Äksi (eel)arvamusfestival, mis avab Tartumaa toidusündmuste sarja Tirin sel laupäeval jääajakeskuses, keskendub teemale toit ja keskkond. Kõik huvilised on oodatud arutlema toidu säästva ja keskkonnahoidliku kasvatamise, söömise, hoiustamise ja ka pakendamise teemal. Lisaks huvitavatele aruteludel toimuvad mitmed töötoad, samuti esitletakse Äksi retseptiraamatut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles