Tanel Tein: paljudele tartlastele ei sobi kultuurikeskuse ehitamine parki (13)

Tanel Tein
, Tartu linnavolinik (Eesti 200)
Copy
Tartlased tutvuvad autovabaduse puiesteel Süku arhitektuurivõistluse võidutööga.
Tartlased tutvuvad autovabaduse puiesteel Süku arhitektuurivõistluse võidutööga. Foto: Kristjan Teedema

Minu meelest on väga positiivne, et oleme linnaruumis valmis läbi mängima erinevaid lahendusi ja arhitektuurivõistlus toob selleks uusi ideid. Selle võistluse üks paremaid külgi on Vabaduse puiestee ja Emajõe sidumine, aga ma olen endiselt seisukohal, et 21. sajandil on fundamentaalselt vale ehitada midagi suurt parki. See hoone peaks asuma mujal ja olema hoopis teistes mõõtudes.

Mind häirib ka see, millise populistliku pealesunnitud kommunikatsiooniga ja millise kiidulauluga seda asja lahendame. Tegelikult on ju teada, et väga paljudele tartlastele ei sobi südalinna kultuurikeskuse asukoht pargis. Kui jõuga edasi minna, ei ole paljud inimesed veel tükk aega sellega rahul.

Keegi vist ei kahtle Eesti ja ka välismaiste arhitektide võimekuses ilusaid maju teha ja eks ajapikku harjutakse sellise ehitisega – et mis siis ikka, mis teha, kui ta juba on kord ehitatud. Põhiidee oli, et me teeme kunstimuuseumile ja raamatukogule uued ruumid, aga paraku moodustavad need kogu mahust 48 protsenti. Ülejäänud on kaubanduse ja vaba aja veetmise ja pinnad.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles