Süku võidutöö üks autoreid Markus Kaasik: see toob uue suure muutuse (1)

Richard Särk
Copy
Arhitektuuribüroo 3+1 vastutav arhitekt Markus Kaasik (sinise särgiga) ütles, et kõikides konkursil osalenud töödes on midagi head.
Arhitektuuribüroo 3+1 vastutav arhitekt Markus Kaasik (sinise särgiga) ütles, et kõikides konkursil osalenud töödes on midagi head. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Südalinna kultuurikeskuse ehk rahvasuus Süku arhitektuurivõistluse võitis arhitektuuribüroo 3+1 Arhitektid ehk OÜ Kolm Pluss Üks võistlustööga «Paabel». Selle vastutav arhitekt Markus Kaasik ütles, et tulevane maja mahub Tartu kesklinna intelligentselt ära ning toob Emajõe äärde rohkem linnalikkust.

Markus Kaasik, kuidas «Paabel» linnaruumi sulandub?

See sulandub selliselt, et ta on Küüni tänava poolt väga väike, ainult kahekorruseline hoone, ja tõuseb siis Vabaduse puiestee poole, kus on juba kõrgemad mahud ees (osutab käega kaubamaja poole). Tegelikult mahub see siia väga intelligentselt ära.

Kuidas peaks teie kavandatud hoone jõega suhestuma?

Põhiidee on selles, et me üritasime Tartus läbi viia suure mentaalse muutuse, kus Vabaduse puiestee avaneb tegelikult jõele. Praegu on Vabaduse puiestee pargipoolne külg surnud tsoon, aga «Paabel» avaneb tõesti linnale ja jalakäijate sillale. See toob uue suure muutuse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles