Kohaliku tootja pasteet jõudis lettidele Euroopa teises otsas (2)

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Nõo lihatööstus üritab oma toodetega järgmisena pürgida Kesk-Euroopa riikidesse. Pildil Nõo lihatööstuse eelmisel aastal avatud tootmisliin.
Nõo lihatööstus üritab oma toodetega järgmisena pürgida Kesk-Euroopa riikidesse. Pildil Nõo lihatööstuse eelmisel aastal avatud tootmisliin. Foto: Kristjan Teedema

Nõo lihatööstuse pasteeti eksporditakse nüüd ka Küprosele, Rumeeniasse ja Bulgaariasse.

«Ka meie turist võib nüüd sealsete kohalike väikepoodide lettidelt leida Nõo pasteeti, mida valmistootena ekspordime,» ütles Nõo lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova. «Oleme volitatud vahendajate kaudu saatnud esimesed kogused esmalt kohalikesse väikepoodidesse, mis võimaldab meil edaspidi uusi tellimusi saada, ekspordimahtu suurendada ja jõuda ka suurkettidesse,» ütles Loova.

Nõo lihatööstus ekspordib snäkke ka Lätti, Leetu ja Soome.

«Oleme juba jõudnud nii kaugele, et peagi avada lisaks uusi välisturge. Näiteks Poola, Saksamaa ja veel mõnigi riik, kus tervislike ja kvaliteetsete snäkkide tarbimise kultuur on ulatuslik. Näeme, et Euroopas on nõudlus sellise kiire ja tervisliku vahepala vastu kasvamas,» sõnas Nõo lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles