GALERII Autovabaduse puiesteel laulis Ivo Linna «Kikilipsu» kümne tuhande esimest korda

Copy

Neljapäeva õhtul meelitasid Ivo Linna ja Supernoova suure osa neist tartlastest, kes on suveks linna jäänud, Autovabaduse puiesteele. Head Eesti muusikat pakkus seal kontserdisari «Tartu 2024 esitleb».

«Ma olen täna märganud vähemalt kahte meest, kes on end korralikult riidesse pannud,» ütles Ivo Linna.

Rahvas muheles. Inimesed platsil juba aimasid, et niisuguse sissejuhatuse järel ei saa tulla järgmiseks lauluks muud kui «Kikilips».

Nii oligi. «Kikilips» on lugu, mida Ivo Linna on juba 10 000 korda laulnud – täpselt nii ta ise ütles ning ilmselt laulab ta seda 10 000 korda veel. Ka seda ta lubas.

Refrääni kõlamise ajal võis Iff aga mitmel korral vait olla, kuna publik teadis sõnu peast ja laulis neid tema eest. See koor, mis Autovabaduse puiesteel röökis, oli päris võimas.

Järgmine loo pühendas Ivo Linna Tõnu Aarele, kes tänavu juulis saanuks 70 aastat vanaks. Tõnu Aare meeldejääva meloodiaga loodud laulus «Aeg ei peatu» kõlab aga Ott Arderi sõnadega kirjutatud hinge kriipiv sõnum: «Ja päevad läevad ja aastad mööduvad...»

Publiku hulgas oligi igas vanuses inimesi, noori ja vanu, perega tulnuid ja kahekesi-rahvast. Aga ka üksikuid inimesi, keda Ivo Linna lood oma rütmiga siiski keha nõksutama panid. 

Ning ka läheduses olnud pikas pehmejäätise sabas polnud inimestel sugugi tüütu seista.

Armastatud laulja Ivo Linna ja Supernova ühised teod ulatuvad aastasse 2009, mil nägi ilmavalgust nende album «Originaal».

Tartu bändi Supernova koosseisus esinesid Rainer Michelson (vokaal, kitarr), Vilho Meier (kitarr), Robi Salumets (klahvpillid ja vokaal), Feliks Kütt (vokaal, bass) ja Kalle Kindel (trummid).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles