Tartlaste ansambel laulis Saksamaal peaauhinna vääriliselt (1)

Tartu Postimees
Copy
Ansambel Vox pUNT rõõmustab oma edu üle.
Ansambel Vox pUNT rõõmustab oma edu üle. Foto: Matthias Bein

Tartu vokaalkammeransambel Vox pUNT käis Saksamaal mainekal Johannes Brahmsi nimelisel koorifestivalil ning naasis kahe kategooriavõidu, parima dirigendi eripreemia ja peaauhinnaga.

Vox pUNT osales 12. korda toimunud koorifestival-konkursil folkloori- ning kammerkooride ja vokaalansamblite kategooriates. Folkloorikategoorias tuli võit 26,75 punktiga ning kammerkoosseisude kategoorias 26,88 punktiga, mis olid ühtlasi konkursi kõrgeimad skoorid.

Esindatud oli 27 kollektiivi neljalt kontinendilt. Kategooriate tulemuste põhjal valiti üldvõidu nimel võistlema kaheksa kollektiivi, mille seast tunnistati parimaks Vox pUNT. Peaauhinnaga käib kaasas auhinnaraha 2000 eurot. Konkursitulemuste avalikus teates toodi esile Vox pUNTi fantastiliselt head esitused, erakordne meisterlikkus ja musikaalsus.

Konkursi rahvusvaheline žürii autasustas parima dirigendi eripreemiaga Vox pUNTi dirigenti Patrik Sebastian Unti.

«Minule kui noorele dirigendile on eripreemia suur tunnustus ning selle pälvimine oli kahtlemata kahepoolse töö vili,» ütles Unt. «Selliste tulemuste saavutamine kollektiiviga, kes on tegutsenud veidi üle kahe aasta, poleks tulnud ilma suure pühendumiseta. Oleme saanud väga lähedasteks sõpradeks, mis ei jäänud märkamata ka žüriile.»

Tartu ansambli konkursikavades kõlas kodumaiste ja välismaiste heliloojate loomingut, kusjuures folkloorikava oli pühendatud täielikult Veljo Tormisele. Lisaks konkursile esines ansambel festivali gaala-, folkloori- ja lõppkontserdil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles