VIDEO ja FOTOD 24 ostukäru ja redel: sukeldujate leiud Emajõest ületavad fantaasia piire

Copy

Kolmapäeva pärastlõunal korraldas sukeldumisklubi Maremark koostöös Tartu linnaga koristustalgud. Seekord puhastati Emajõe põhja ja kaldaid Kalevipoja samba taga kultuuribaari Naiiv ümbruses.

Sukeldujad on Emajõe põhja koristanud kuus aastat, varem on talguid korraldatud ka Raadi järves. Seekordsed talgud peeti sisevete festivali ajal.

Sukeldumisklubi Maremark instruktor Alo Toom rääkis, et kuigi olukord läheb paremaks, ei näita Emajõe üldpilt veel midagi head.

«Oleme teinud Sadamateatri juures kaks aastat järjest talguid. See pole päris okei, kui esimese tunniga tuleb 24 ostukäru veest välja,» kurtis Toom.

Kolmapäeval natuke pärast talgute algust sukeldujad midagi nii põnevat veest veel leidnud polnud. «Prügikastid, redelid ja jalgrattad on ikka olemas. Me lähme veel paari suuremat rehvi koos paadiga välja tooma,» kirjeldas sukeldumisklubi instruktor talgute leide.

Eelmisel aastal peeti talgud Kroonuaia sillast veidi edasi Supilinna poolel. Sukeldujate eesmärk ongi järjest Emajõe linnaäärseid piirkondi läbi käia.

«Sukeldujatel üle maailma on komme korra aastas oma koduveekogusid puhastada,» sõnas Toom. «Mõte pole see, et igal inimesel harjakesega järel käia nagu koertel. Pigem, et tekiks üleüldine teadlikkus.»

Kõige põnevamaks kohaks peab sukeldumisklubi instruktor Tartus Raadi järve, kus nad on kuue aastaga välja toonud üle 40 tonni prügi.

Sukeldumisklubi Maremark sukeldumismeister Erwan Benarun räägib videos lähemalt, milline tema päev Emajõge puhastades välja näeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles