Tartus mängitakse ligi 100 000 eurot maksval harfil

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Elisabeth Plank on üks väheseid nooremapoolseid oma ala tippmängijaid, kelle anne on üldtunnustatud nii konkurssidel kui kontserdisaalides üle maailma.
Elisabeth Plank on üks väheseid nooremapoolseid oma ala tippmängijaid, kelle anne on üldtunnustatud nii konkurssidel kui kontserdisaalides üle maailma. Foto: Erakogu

Esmaspäeval kell 22 saab Tartu Jaani kirikus toimuval kontserdil «Viinist inspireeritud» kuulda Baltimaade suursuguseimat ja hinnalisimat harfi, millel esitab harfimuusika parimaid palu rahvusvaheliselt tunnustatud harfivirtuoos Elisabeth Plank.

Festivali Klaaspärlimäng avalike suhete juht Reno Hekkonens sõnas, et ligi 100 000 eurot maksva harfi transport on omaette ettevõtmine.

«Nimelt peab nii õrna ja kallist pilli ühest kohast teise toimetama spetsiaalses turvakastis, pehme polsterdusega autoga, mida tavaliselt kasutatakse maaliklassika šedöövrite rahvusvaheliseks transpordiks,» lisas ta.

Kõike seda peab muidugi tegema äärmise ettevaatlikusega ja turvanõuetele kohaselt.

«Harf tuuakse kohale Tallinnast. Otseselt eraldi turvameest pillil pole, aga selle ümber on kogu aeg inimesed,» kirjeldas Hekkonens.

Harfi kui tundelist ja emotsionaalset pilli kuuleb kontsertidel soolopillina võrdlemisi harva. Elisabeth Plank on üks väheseid nooremapoolseid oma ala tippmängijaid, kelle anne on üldtunnustatud nii konkurssidel kui ka kontserdisaalides üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles