Nädalavahetusel tuli päästjail tegeleda nii tule kui uppujatega

Tartu Postimees
Copy
Tuletõrjeauto. Foto on illustratiivne.
Tuletõrjeauto. Foto on illustratiivne. Foto: Madis Veltman

Möödunud nädalavahetus osutus Lõuna päästekeskusele töiseks, sest nii laupäeval kui ka pühapäeval tuli kustatada tulekahjut ning pühapäeval appi tõtata kahele uppujale.

Tartu Postimees loetleb nädalavahetuse Lõuna päästekeskuse operatiivsündmused allpool päevade kaupa.

Laupäev, 10. juuli

Nädalavahetuse esimesest suuremast tulekahjust said päästjad teate ööl vastu laupäeva kell 0.20, kui teatati, et Elvas põleb Kesk tänaval kuur. Päästjate saabudes oli suur kuur juba lausleekides ning tuld oli võtnud ka sellega ühenduses olnud kelder. Samuti suitses lähedal asuva maja sein.

Päästetöid alustatigi majaseinte veega jahutamisega, seejärel asusid päästjad alles kuuri kustutama. Päästetööd lõpetati kell 1.43. 

Põlengu tekkepõhjus on veel uuritakse.

Pühapäev, 9. juuli

Põleng juhtus Tartuski, seda pühapäeval kella 12.17 ajal, kui Ropka tänaval süttisid korteris diivan ja lambikuppel. Enne päästjate saabumist proovis korteri elanik tulekollet veega kustutada.

Päästjad kastsid põlenud diivaniosad ja lambikupli veega üle. Tulekahju esialgne tekkepõhjus on hooletu suitsetamine.

Seevastu õhtul kell 17.18 sai päästeamet teate, et Mustvee vallas Lohusuus Jõe tänaval on Avijões uppumisohus kaks inimest.

Päästjate saabumise ajaks olid pealtnägijad veest välja toonud mehe ja naise ning meest oli ka elustatud. Päästjad vaatasid kannatanud üle ja tagasid kiirabi saabumiseni nende turvalisuse.

Lisaks teatati päästekeskusesse paar tundi hiljem, et Mustvee vallas Raadnas põlesid Kopraonu lõkkekoha varjualuse palgid ja turbapinnas, mille päästjad ligi poole tunniga kustutasid.

Kell 20.24 põles Tartus veel ka Aida tänaval mahajäetud maja trepi all lehepraht, mille päästjad kustutasid.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles