Tartu Jaani kirikus ühinevad muusika ja kunst

Copy

Neljapäeval algas Tartu Jaani kirikus nüüdis- ja klassikalise muusika festival «Klaaspärlimäng», mis kestab 11. juulini. Kuuepäevase festivali jooksul jõuab kuulajani mitmenäoline programm, mis on avatud erinevatele kunstiliikidele ning avastab rikastavaid seoseid muusika ja teiste valdkondade vahel.

Festival «Klaaspärlimäng» on inspireeritud Hermann Hesse samanimelisest romaanist. Festivali kunstilise juhi Peeter Vähi sõnul on «Klaaspärlimängu» romaanis ühendunud erinevad kultuuri- ja kunstisuunad. «Seal saavad kokku muusika, religioon, poeesia, kirjandus, matemaatika, filosoofia. Meie klassikalise muusika festival on ka justkui crossover, kus leidub seoseid filosoofia, religiooni ja kujutava kunstiga,» ütles Peeter Vähi.

Reedesel laval oli kuulda Arsis Piccolo mikrokontserti ning huvitavaid ideevälgatusi Neeme ja Maarika Järvilt. Peeter Vähi sõnul jäi ta neljapäeva- ja reedehommikuse kontsertidega väga rahule. «Eile ei mahtunud meelte videviku kontserdile isegi kõik ära. Piletid olid kõik välja müüdud ja pidime istekohti juurde tooma. Oli pilgeni täis. Praegu saime ka mõnusa publikuga kohtumise ära teha,» ütles Peeter Vähi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles