Päevatoimetaja:
Richard Särk

Ajast ja arust eeskiri ei lase Tartu ja Võrtsjärve vahet jetidega liigelda

Copy
etiomanik Riho Kollist Rannu-Jõesuu silla juures, kus ilutseb jetisõitu keelav märk.
etiomanik Riho Kollist Rannu-Jõesuu silla juures, kus ilutseb jetisõitu keelav märk. Foto: Erakogu

Tartus ja selle lähistel elavad jetiomanikud ei mõista, miks ei tohi Emajõel Tartust Võrtsjärveni sõita jetiga, kuid mootorpaadiga sel samal jõelõigul on kiirusepiiranguga sõitmine lubatud. Ka keskkonnaameti spetsialist möönab, et piirangut silmas pidav eeskiri on vana ning ilmselt vajaks muutmist, kuid praegu tuleb lähtuda ikkagi kehtivast korrast.

Motoentusiast ja jetiomanik Riho Kollist elab Tartus, kuid tal on suvekodu Võrtsjärve ääres. Tema soov oleks sõita suviti Tartust Võrtsjärvele ja tagasi jetiga. Ka korraldab Kollist Võrtsjärvel peolaeval nimega Omedu suvekontserte, mida saaks samuti jetiga kuulama minna, kui see oleks lubatud. Mitmed kontserdikülastajad on uurinud, et kas jetiga võiks järvel toimuvale kontserdile tulla. Seepeale on Kollist selgitanud, et tulla võib, kuid selleks peaks Tartust jeti järelkäruga sappa võtma, Võrtsjärvel maha panema ning siis jetiga peolaevale sõitma. 

Kollist sõnas, et ta ei ole oma murega üksi. Tartus ja selle lähiümbruses on tema hinnangul paarsada jetiomanikku, kes sooviksid võtta jetiga ette pikema veereis ning käia jõge pidi Võrtsjärvel. 

Tagasi üles