Juulikuus toimetavad linnaraamatukogus malevlased

Tartu Postimees
Copy
Tartu linnaraamatukogu.
Tartu linnaraamatukogu. Foto: Kristjan Teedema

Tartu noorte töömaleva 10-liikmelisele rühmale pakub 3.–16. juulini tegevust Tartu linnaraamatukogu. Raamatukogutööga tutvuvad ja proovivad lihtsamate ülesannetega hakkama saada 13–14-aastased noored. Malevlased tegutsevad keskkogus, Annelinna, Tammelinna ja Karlova-Ropka harukogus.

Kui tutvustavad ekskursioonid selja taga, saavad malevlased kätt proovida igapäevases raamatukogutöös raamaturiiuleid korrastades ja laenutusprotsessi jälgides ning selle juures abiks olles. Lisaks on mitmeid igapäevaseid töid alates üritusteks vajalike materjalide ettevalmistamisest ja lõpetades hoidlatööga, millega lapsed saavad raamatukoguhoidjaid aidata.

Põnevust pakub noortele kasutatud raamatute müük, mille kõik etapid ettevalmistusest müügini saavad malevlased läbi teha. Müük toimub keskkogu I korruse fuajees 7., 10., 12., ja 13. juulil kella kaheni päeval.

Malevlased võtavad osa linnaraamatukogu suvisest liikumismängust «Kirjandus Tartu linnaruumis», püüdes pildile saada näiteid kirjandusest linnaruumis alates monumentidest ja lõpetades grafitiga. Noored teevad tutvust ka raamatukogu kirjandusblogidega.

Kui autovabaduse puiesteele tekib raamaturiiul, on selle täitmine ja korrashoidmine järgmisel nädalal samuti malevanoorte ülesanne.

Malevlased on linnaraamatukogu suvised saatjad ja abilised olnud pikki aastaid. Populaarse rannaraamatukogu on viimastel aastatel vahetanud välja tegevus päris raamatukogus. Linnaraamatukogus juhendavad malevlasi raamatukoguhoidjad Seili Ülper ja Kristin Tohvre keskkogus ning Mairi Tempel, Luule Ahu ja Virve Eomäe harukogudes.

Juhendajad loodavad, et raamatukogutegevus arendab ja harib noori ning tekitavad uudishimu raamatumaailma vastu, andes noortele ka esmase töö- ja koostöökogemuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles