Menukal Elva kohvikutepäeval tuleb ruumi teha uutele ideedele

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Kõige rohkem osalejaid oli Elva kohvikutepäeval aastal 2021, kui sellest võttis osa 26 erinevat toitlustajat ja kodukohvikut.
Kõige rohkem osalejaid oli Elva kohvikutepäeval aastal 2021, kui sellest võttis osa 26 erinevat toitlustajat ja kodukohvikut. Foto: Sille Annuk

Sel reedel ja laupäeval, 7.-8. juulil täitub Elva linn melu ja elamustega, sest koos Eesti liikumis- ja elamusfestivaliga toimub traditsiooniline Elva kohvikutepäev. Ent seda paraku viimast korda, sest 10-aastase ajalooga kohvikutepäeva senine peakorraldaja on otsustanud, et tuleb ruumi teha uutele ideedele.

Elva kohvikutepäev tähistab tänavu esimest juubelit ning ühtlasi ka finaali. Peakorraldaja Marek Pihlak selgitas, et lõpmatuseni ei saa ükski asi kesta, mistõttu tuleb ka kohvikutepäeval ruumi teha teistele ideedele. «See ei tähenda, et Elva kohvikutepäev ajas kuidagi lahjemaks oleks muutunud, kuid kümme aastat on piisav aeg ühe ürituse jaoks ning nüüd on aeg midagi uut välja mõelda,» tõdes Pihlak. «Ega ükski uus asi ei saa tekkida, kui vana eest ära ei lähe.»

Ta usub, et legendaarse suveürituse asemele tekib kindlasti mõni uus ja innovaatiline idee, mis samamoodi kogukonda ühendab ja kodudest välja kutsub. «Kohvikutepäeva koha võiks üle võtta üks äge ja uudne tervet Elva valda ühendav üritus, aga mis see täpselt olla võiks, seda praegu veel ei oska öelda,» kostis peakorraldaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles