Emajõe äärde oodatakse toitlustajaid

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Emajõe kaldapromenaadil käivad praegu ehitustööd. Üks kohvikutest leiab koha ka seal lähistel Kaarsilla juures.
Emajõe kaldapromenaadil käivad praegu ehitustööd. Üks kohvikutest leiab koha ka seal lähistel Kaarsilla juures. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Tartu linn otsib konkursiga toitlustusettevõtteid, kes ehitaksid 2024. aasta suveks  mõlemale poole jõge linnaruumi rikastavad müügikohad ja pakuksid suvekuudel linlastele söögipoolist.

Tartu jätkab Emajõe-äärse piirkonna arendamist ja jõe linnaeluga sidumist. Selleks otsitakse kolme toitlustusettevõtet, kes sooviksid koos linnaga promenaadi edasi arendada ja avada kohvik või restoran. Tegu on ainulaadse võimalusega, sest jõe äärde uute ehitiste rajamine on piiratud.

Paremkaldal antakse üürile üks maa-ala turuhoone kõrval (Vabaduse pst 1c) ja teine Vabaduse puiestikus Vabaduse silla kõrval (Vabaduse pst 5). Vasakkaldal antakse üürile maa-ala Raatuse tänava pikendusel Kaarsilla poole (Raatuse tn 2).

Linn tagab igale maa-alale elektriliitumise võimsusega 3 x 63 A ning vee- ja kanalisatsioonisüsteemiga  liitumise. Uued toitlustajad peavad omal kulul koostama ehitusprojekti ning ehitama ka kasutusse mineva hoone.

Maa-alad antakse kasutusse toitlustusteenuse osutamise eesmärgil 1. jaanuarist 2024 kuni 31. detsembrini 2033. Teenuse pakkumist tuleb alustada 1. juunil 2024 ja toitlustust peab pakkuma vähemalt neljal kuul aastas (sh mai, juuni, juuli ja august). Aastaringse toitlustusteenuse pakkumise korral lepitakse koha avamise aeg kokku lepingus.

Konkursil hinnatakse nii arhitektuurilahenduse taset, ettevõtte kontseptsiooni kui ka pakutavat üürisummat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles