Hooletusse jäetud hauaplats võib minna taaskasutusse

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Kalle Voogla sõnul on Raadi kalmistule viimase paari aastaga püsti torgatud 50–60 hoiatavat kollast silti. Hooldamata hauaplatsile paigaldatakse hoiatussilt siis, kui see on pikka aega võssa kasvanud ning lähedased pole teatanud ka soovist seda korrastada.
Kalle Voogla sõnul on Raadi kalmistule viimase paari aastaga püsti torgatud 50–60 hoiatavat kollast silti. Hooldamata hauaplatsile paigaldatakse hoiatussilt siis, kui see on pikka aega võssa kasvanud ning lähedased pole teatanud ka soovist seda korrastada. Foto: Signe Oidekivi

Tartu kalmistutel harva käivaid omakseid võib oodata ees kollane silt, mis viitab hooldamata jäetud matmispaigale ning teatab kohustusest platsi eest paremini hoolt kanda.

Pikalt puutumatu püsinud hauaplatse võib kalmistu hakata teatud aja möödudes järgmisteks matusteks ära andma.

Raadi kalmistul leidub palju selliseid haudu, kus kivile raiutud aastaarvud lasevad oletada, et sinna maetud inimene võis oma silmaga näha rahvuslikku ärkamisaega, kaeda esimesi Vanemuise lavastusi, ehk isegi lugeda päris esimest Postimeest. Mitmed neist hauaplatsidest on saksapäraste nimedega ja ajaloolise väärtusega. Kuid on ka täiesti võsastunud ning anonüümseid matmispaiku, kus pole ammu ükski hingeline toimetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles