Linn läheb Riia tänava rattateedega teisele ringile. Nüüd juba julgemalt (19)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Linnavolinik Pärtel Piirimäe eelistab linnas liigelda jalgrattaga ning kiidab plaani rajada Riia tänavale alalised rattateed.
Linnavolinik Pärtel Piirimäe eelistab linnas liigelda jalgrattaga ning kiidab plaani rajada Riia tänavale alalised rattateed. Foto: Kristjan Teedema

Möödunud suvel otsustas Tartu linnavalitsus viimasel hetkel pidurit tõmmata plaanile, mille kohaselt oleks linna ühele tuiksoonele, Riia tänavale rajatud autode arvelt ajutised rattarajad. Põhiolemuses pole idee aga kuhugi kadunud – nüüd asub linn otsima projekteerijat, kes kujundaks sinna püsivad rattateed.

Linnavolikogus opositsiooni kuuluva Eesti 200 liige Pärtel Piirimäe kasutab liiklemiseks palju jalgratast. Ta ei varjanud pettumust, kui mullu teatati, et ajutised rattateed jäävad Riia tänavale tulemata. «See olnuks hea variant proovida, kuidas need töötavad,» arvas ta. «Rääkimata sellest, et toona kulutati juba projekti ettevalmistamiseks meeletu ressurss ning lõpuks ei sündinud sellest midagi. See oli tohutult kurb.»

Samas avaldas Piirimäe heameelt selle üle, et linnavalitsus pole mõtet maha matnud ning käib töö püsivate rattateede loomise nimel. Kuigi Riia tänavaga paralleelselt kulgeval Vanemuise tänaval on juba rattateed, näeb Piirimäe oma kogemuse põhjal, et ratturid eelistavad ikkagi Riia tänavat. «Sõita soovitakse punktist A punkti B võimalikult otse, ratturitele on distants olulisem kui autojuhtidele. Autojuhtidele me ju ei ütle, et ärge sõitke otse, vaid minge ringiga,» põhjendas ta. Ka lisas linnavolinik, et Riia mäel on tõus laugem kui Vanemuise tänaval.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles