ERMi läheduses Raadil leiti 100-kilone lennukipomm

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Kaevedtöödel tuli välja sajakilone lennukipomm.
Kaevedtöödel tuli välja sajakilone lennukipomm. Foto: Lõuna-Eesti pommigrupp

Teisipäeva hommikul kella 9 ajal leiti Tartu vallas Raadi alevikus Raadiraja ja Muuseumi tee ristmiku juures kaevetöödel 100-kilone lennukipomm. Leiust anti hädaabinumbri 112 kaudu kohe teada päästeameti demineerijatele.

Demineerijad selgitasid, et pommil pole sütikuid ning see on transportimiseks ohutu. Lõhkekeha teisaldamist turvasid päästjad ja politseinikud. Pomm transporditi politsei eskordi saatel Ida-Virumaale, kus see kaitseväe polügoonil hävitatakse.

Lõuna-Eesti pommigrupi juhataja Indrek Tõnsoni sõnul on vana sõjaväe lennuvälja alal sellised leiud pigem tavapärased ning koostöö nende ohutuks tegemisel ehitajatega hea. «Oleme seal kandis tegutsevatele ehitajatele korduvalt infot jaganud, kuidas ohtlikke esemeid ära tunda ning nende leidmisel käituda,» ütles Tõnson. «Kõik senised ohuolukorrad on tänu sellele lahendatud operatiivselt, ilma inimohvrite ning kahjudeta ümbrusele.»

Demineerijad juhivad tungivalt tähelepanu, et kõik lõhkekehad on mõeldud sõjapidamiseks, tapmiseks ning suurte vigastuste tekitamiseks. Mida roostesem ja kehvemas seisukorras lõhkekeha on, seda suuremat ohtu see inimesele kujutab. Pealtnäha ohutu lõhkekeha võib liigutamisel plahvatada, tuues kaasa traagilised tagajärjed. Teata ohtlikest esemetest kohe hädaabinumbril 112!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles