Tirin tähtsustab kohalikku loodussäästlikku toorainet

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Äksi [eel]arvamusfestivali korraldajad Kadri Valner, Rasmus Karja, Kätrin Beljaev ja Katrin Sisask arutasid esmaspäeval ürituse üksikasju.
Äksi [eel]arvamusfestivali korraldajad Kadri Valner, Rasmus Karja, Kätrin Beljaev ja Katrin Sisask arutasid esmaspäeval ürituse üksikasju. Foto: Katrin Sisask

Tartumaal saab hoo sisse toiduürituste sari Tirin, mille eesmärk on koondada piirkonna toiduvaldkonna võrgustikku, väärtustades kohalikku toorainet, toitu ja traditsioone.

Ettevõtmisega tahetakse kohalikke toidutootjaid ühiselt turundada. Tähtsustatakse toidukraami lühikest tarneahelat ning hariduslikku ja praktilist lähenemist toiduteadlikkusele. Tirin kuulub ühtlasi kultuuripealinn Tartu 2024 programmi ning vältab tuleva aasta detsembrini.

Tirina esimene üritus on 22. juulil jääajakeskuses peetav Äksi [eel]arvamusfestival.

Tagasi üles