Tormituulte põhjustatud elektrikatkestusi esineb enim Jõgevamaal

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Kõige ulatuslikumad rikked olid esmaspäeva õhtuse seisuga Jõgeva-, Rapla- ja Saaremaal.
Kõige ulatuslikumad rikked olid esmaspäeva õhtuse seisuga Jõgeva-, Rapla- ja Saaremaal. Foto: Kuvatõmmis Elektrilevi kodulehelt

Täna on terve päeva räsinud kogu Eestit tormituuled, vihmahood ja äike, põhjustades mitmel pool elektrikatkestusi. Kõige ulatuslikumad rikked on Jõgeva-, Rapla- ja Saaremaal, õhtuse seisuga on elektrita veel umbes 4400 klienti. Päeva jooksul on elektriühendus taastatud ligemale 9000 Elektrilevi kliendil.

Tugeva tormituule tõttu on palju puid ja oksi murdunud ning põhjustanud ulatuslikke elektrikatkestusi üle kogu Eesti. Elektrilevi brigaadid likvideerivad rikkeid juba varahommikust ning elektriühendus on taastatud umbes 9000 kliendil, kuid ülitugevad vihmahood ja äike raskendavad tööde tegemist.

«Rikete likvideerimisega tegeleb pea 30 brigaadi ja praegu liigub neile appi veel lisajõude. Samuti on juhtimiskeskus laiendatud koosseisus tööl, et rikked lahendataks võimalikult kiiresti. Loodame elektriühenduse taastada enamikul klientidel veel tänase päeva jooksul. Kahjuks pole võimalik äikese ja tugeva tuulega töid teostada, kuna see on eluohtlik. Seetõttu pole olnud võimalik soovitud tempos rikete lahendamisega edasi liikuda ja mõne rikke lahendamisega võib aega minna homseni,» rääkis Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

NB!

Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel.

Infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab vaadata Elektrilevi katkestuste kaardilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles