Peipsi järvefestivalil toimub enneolematu paatide seiklusorienteerumine

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Järvefestival mõne aasta eest Räpina sadamas.
Järvefestival mõne aasta eest Räpina sadamas. Foto: Paul Poderat

Seiklusministeeriumi ja MTÜ Peipsimaa Turismi eestvedamisel korraldatakse Peipsi järve festivali ajal äpipõhine seiklusorienteerumine paatkondadele. Tegemist on esmakordse samalaadse ettevõtmisega Eestis. Seiklusest saab osa võtta terve festivali vältel ehk 9.–16. juulini ning osalemine on tasuta.

Seiklusrada kulgeb mööda sisevete sadamaid ja viib osalejad kaheksasse põnevasse asukohta: Vasknarva sadam, Mustvee sadam, Kolkja sadam, Tartu Karlova sadam, Luunja sadam, Mehikoorma sadam, Räpina sadam, Värska sanatooriumi rand.

Seikluse stardi- ja finišikoha saab iga tiim ise valida. Rajal on 40 huvitavat ja harivat kontrollpunkti, mis on toodud ära seikluskaartidel. Osalejate ülesanne on leida üles punktid ja vastata äpis esitatud küsimustele. Punktide leidmisel on abiks kaart, legend ja vihjed. Vastused küsimustele leiab punktist kohapealt.

Tiimide esikolmik saab autasustatud 16. juulil Värskas. Lisaks tuleb esikoha tiimist loosi teel välja valida üks liige, kes saab endale peaauhinnaks võimaluse osaleda tasuta väikelaeva raadiosideoperaatori koolitusel. Peaauhinna on välja pannud Paadiluba.ee.

Vajalik varustus seiklusel osalemiseks: hea tuju, ilmale vastav riietus, võimas tasku- või pealamp (kui on plaanis minna rajale pimedas) ja nutitelefon punktide fikseerimiseks. Registreeri oma alus festivali saatelaevastikku ja seejärel seiklusorienteerumisel. Korraldajate sõnutsi on Peipsimaa kultuuriliselt rikas piirkond, mis on tuntud oma kauni looduse, unikaalse kultuuripärandi, kalanduse ning imeliste maitsete poolest, mistõttu sobib see ideaalselt paadiga seiklusteks.

Lisainfo ja seiklusele registreerimine: www.sisevetefestival.ee või www.seiklusministeerium.ee.

Peipsi järvefestivali ja paatide seiklusorienteerumist toetavad Peipsi kalanduspiirkonna arendajate kogu, Tartumaa arendusselts, Piiriveere Liider, Jõgevamaa koostöökoda, Euroopa merendus- ja kalandusfond ning Peipsimaa kohalikud omavalitsused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles