Esmaspäev toob tugevat tuult

Tartu Postimees
Copy
Esmaspäev toob tugevat tuult.
Esmaspäev toob tugevat tuult. Foto: Eesto Vabamägi

Madalrõhkkond liigub esmaspäeval Skandinaaviast Soome ning aktiivsemaks muutuv keeris tõstab Eestis edelatuule tugevaks.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu esmaspäeva vahelduva pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma ja on äikest. Sajuhood on kohati intensiivsed. Puhub edela- ja lõunatuul 5–11, puhanguti kuni 15, saartel ja rannikul 12–17, puhanguti kuni 24 m/s. Äikesega võivad kaasneda tugevamad puhangud. Sooja on 11–15, rannikul kuni 17 kraadi.

Peipsi järvel puhub edelatuul 7–11, puhanguti kuni 15 m/s. Lainekõrgus on 0,7–1,5 meetrit. Hooti sajab vihma ja on äikeseoht. Nähtavus on hea, kuid sajus mõõdukas. Sooja tuleb 14–16 kraadi.

Esmaspäeva päeval on muutliku pilvisusega ilm. Sajab hoovihma ja on äikest. Sajuhood on kohati intensiivsed. Edela- ja lõunatuul tugevneb 8–13, puhanguti kuni 20, saartel ja rannikul 13–19, puhanguti kuni 27 m/s. Äikesega võivad kaasneda isegi tugevamad puhangud. Õhtul tuul veidi nõrgeneb. Sooja on 15–20 kraadi, kuid sajuhoogude ajal langeb paar-kolm kraadi madalamale.

Peipsi järvel tugevneb edelatuul 9–14, puhanguti kuni 20 m/s. Äikesega võivad kaasneda tugevamad puhangud. Lainekõrgus on 1–1,7 meetrit. Hooti sajab vihma ja võib olla äikest. Nähtavus on hea, kuid sajus mõõdukas. Sooja on 16–18 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles