Tantsupeo otseülekannet kogunes autovabaduse puiesteele vaatama üksjagu rahvast

Copy
Autovabaduse puiesteele olid XIII noorte tantsupeo ühisvaatamisele tulnud palju lastega peredsid, aga ka eakamaid tartlasi.
Autovabaduse puiesteele olid XIII noorte tantsupeo ühisvaatamisele tulnud palju lastega peredsid, aga ka eakamaid tartlasi. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Autovabaduse puiesteel Tartu südalinnas kantakse esimest korda üle laulu- ja tantsupeo etendus, rongkäik ja kontsert. Nii algas seal ka tänasel õhtul veidi enne kella 19 noorte tantsupeo «Sillad» otseülekanne, mida olid vaatama tulnud sajad silmapaarid.

Ehkki mitu istekohta olid sündmuse alguses veel vabad, tuli laupäeva õhtuks autovabaduse puiesteele tantsupidu vaatama mitusada inimest. Palju leidus lastega peresid, ent omajagu oli tantsupeost osa saamas ka neid, kes sinimustvalgete lehvimisest noorena vaid unistada võisid.

Kokku mahub otseülekannet autoliiklusele suletud tänaval vaatama kolm tuhat, vajaduse korral isegi neli tuhat inimest. Ekraani mõõdud on 5 x 3 meetrit. Kaasa on soovituslik võtta pleed ja kokkupandav tool. Alal saab täita oma joogipudeli kraaniveega, samas on paari sammu kaugusel olemas toitlustajad ja sama lähedalt saab soetada ka jahutavaid jooke.

Rongkäiku ja noorte laulupidu «Püha on maa» saab jälgida 2. juulil terve päeva alates kella 9st kuni õhtul kella 21ni välja.

Tartu linna kommunikatsioonijuhi Lilian Lukka sõnul ajendas neid otseülekannet tegema soov tuua noorte laulu- ja tantsupidu Tartule lähemale. «Kaks aastat tagasi kandsime autovabaduse puiesteel üle jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalmängu, mis oli väga rahvarohke ja meeleolukas,» rääkis ta. «Loodame, et noortepeo melu ülekandmine tuleb sama võimas.»

Eesti laulu- ja tantsupeo sihtasutuse teabejuht Sten Weidebaum rõõmustas samuti, kui kuulis, et Tartu linn korraldab vabas õhus sellise otsevaatamise. «See on väga tähendusrikas – sai ju esimene laulupidugi alguse Tartust,» sõnas ta. «Kuna üle 70 protsendi noortepeo piletitest on välja müüdud, annab ülekanne võimaluse noortepeost suure ekraani vahendusel osa saada.»

XIII noorte tantsupeo «Sillad» ühisvaatamine autovabaduse puiesteel.
XIII noorte tantsupeo «Sillad» ühisvaatamine autovabaduse puiesteel. Foto: Postimees / SILLE ANNUK
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles