INTERVJUU Tartu linnavolinik Loone Ots juhatab laulupeolised lauda ja ajab vajadusel sealt minema

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Laulupidu esmakordselt köögipoolelt uudistavale Loone Otsale meeldib inimeste laudadesse juhatamise puhul enim tõsiasi, et seda tööd tehes saab toredate kaasmaalastega palju suhelda.
Laulupidu esmakordselt köögipoolelt uudistavale Loone Otsale meeldib inimeste laudadesse juhatamise puhul enim tõsiasi, et seda tööd tehes saab toredate kaasmaalastega palju suhelda. Foto: Erakogu

Tartu linnavolikogu liige ja muidu igati tragi Loone Ots on seekordsel laulu- ja tantsupeol supihallis ametis, täpsemalt inimeste lauda suunajana. Päevas tuhandete peoliste söötmine ning muu korralduslik osa sündmusest toimub suuresti tänu vabatahtlikele – nii jõudis ka linnavolinik naiskodukaitsjatega elus esimest korda nägema laulu- ja tantsupeo telgitagust võimalikult lähedalt.

Loone Ots, millised on teie ülesanded tänavusel laulu- ja tantsupeol?

Mina süüa ei tee, vaid olen see inimene, kellel tuleb inimesed lauda suunata. Siin on kolmsada lauda ja kuussada pinki, kuhu näiteks eile tuli ühes vahetuses korraga sööma viis tuhat inimest. See tähendab, et kõik korraga süüa ei saagi, vaid nad peavad järjest ära sööma ja juba tulevad järgmised asemele. Ehk tegemist on paraja logistikaga, et kõik õnnestuks tihedalt istuma suunata. Kuid see on päris lõbus töö, saab palju suhelda, karjuda ning kõike muud. Väga tore on siin!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles