Saaga jätkub: lodjatelk jõudis üle linnapiiri valla maale, linnaametnikud pahased

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Lodjaselts on tõstnud oma vana lodjatelgi linna territooriumilt Tartu valla maale. Vasemal liivapraam Koit.
Lodjaselts on tõstnud oma vana lodjatelgi linna territooriumilt Tartu valla maale. Vasemal liivapraam Koit. Foto: Sille Annuk

Tartu linnaametnik oli eile juhuslikult tunnistajaks, kuidas Madruse 24 krundil tõstis kraana jõekalda ääres seisvalt liivapraamilt Koit vana lodjatelgi üle kraavi ja ühtlasi üle linnapiiri Tartu vallas asuvale maatükile.

Tartu linnasekretäri Jüri Möldri sõnul lodjaseltsil selliseks tegevuseks linna maatükil nõusolekut polnud. Vaevalt paar nädalat tagasi oli lodjaselts selle linnale kuuluva maatüki vabastanud ja linnale üle andnud.

Tartu keskkonnateenistuse juhataja Ülle Mauer lausus, et linnavalitsus tellib nüüd sellele maatükile viiva tee sulgemise, mida on ka keskkonnaekspert soovitanud, aga millega linna on viivitanud, et Estriver saaks oma laeva ära viia. «Seal on piiranguvöönd ja autoga seal looduskaitseseadusest lähtuvalt sõita ei tohi,» lisas Mauer. «Seal parkinud autode andmed on edastatud menetlusteenistusse. Seal parkida ka ei tohi.»

Lodjatelgi uus asukoht on suuri vaidlusi põhjustanud Madruse 24 maatüki pikendusel. Madruse krundil jätkub veel Estriveri laeva korrastamine.
Lodjatelgi uus asukoht on suuri vaidlusi põhjustanud Madruse 24 maatüki pikendusel. Madruse krundil jätkub veel Estriveri laeva korrastamine. Foto: Sille Annuk
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles