Kosunud riigitoetus kasvatas linna eelarvet

Tartu Postimees
Copy
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Margus Ansu

​Volikogu kinnitas Tartu linna tänavuse esimese lisaeelarve, mille maht on 21 367 491 eurot.

Lisaeelarvega suurenevad linna tulud 15,9 miljonit eurot, seda eelkõige riigi toetuste täpsustunud mahu arvelt. Lisaks planeerib linn ka miljoni suurust tulumaksukasvu, mis põhineb selle aasta esimese nelja kuu ülelaekumisel ning sellest tuleneval prognoosil. Ligi veerandi lisaeelarvest moodustavad eelmisel aastal kasutamata jäänud raha.

Linna kulud kasvavad 21,3 miljonit eurot, millest 75 protsenti moodustavad põhitegevuse kulud ning 25 protsenti investeerimistegevuse kulud.

Põhitegevuse kuludest ligi üheksa miljonit eurot läheb haridusse ning 4,6 miljonit sotsiaalse kaitse valdkonda. Keskkonnakaitse saab juurde 868 000 ning kultuuri ja vaba aja valdkond 664 000 eurot. Linna toetatavate suuremate sündmuste hulgas on autovabaduse puiestee ja Rally Estonia.

Investeeringute eelarve kasvab 5,2 miljoni euro võrra, millest üks miljon tuleb välisabi projektidest.

Suur osa rahast kulub investeeringute hinnatõusu katteks, kõige enam läksid prognoositust kallimaks Ristikheina lasteaia ja Pärli kooli ehitus (vastavalt 754 000 ja 650 000 eurot). Lisaeelarvest rahastatakse muu hulgas ka koduta loomade varjupaiga renoveerimist, skate-pargi rajamist, «Suudlevate tudengite» purskkaevu renoveerimist, Viljandi maantee ja Ravila tänava ristmiku ning Ilmatsalu-Ravila ringi rekonstrueerimist.

Tartu linna 2023. aasta eelarve suurus oli möödunud detsembris kinnitamisel ligi 274 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles