Linnavolikogu kehtestas uued maamaksu määrad

Tartu Postimees
Copy
Supilinn.
Supilinn. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnavolikogu kehtestas tuleva aasta maamaksumäärad, mis olenevalt maa sihtotstarbest on 0,5–1 protsent.

2024. aastal kehtivad Tartu haldusterritooriumil järgmised maksumäärad: elamumaale ja maatulundusmaa õuemaa kõlvikule 0,5 protsenti, maatulundusmaa kõlvikutele (välja arvatud õuemaa kõlvik) 0,5 protsenti ning eelpool nimetamata sihtotstarbega maale üks protsent maa maksustamishinnast aastas.

Võrreldes praegusega alanevad maamaksu maksimaalsed määrad 2,5–5 korda, kuna 2022. aastal maa-ameti korraldatud maade hindamise tulemusel on maa väärtus kõvasti tõusnud. Maade korraline hindamine hakkab edaspidi toimuma igal neljandal aastal.

Järgmisel aastal kehtib ka maamaksu tõusu piirang, mille järgi üle kümne protsendi aastas maamaks kasvada ei tohi, ükskõik kui suur on arvestuslik maamaks uue maa maksustamishinna ja maksumääraga.

Maamaksust on vabastatud maa omanik tiheasustusega alal kuni 1500 ruutmeetri ja hajaasustusega alal kuni kahe hektari ulatuses, kui sellel maal asuvas hoones on rahvastikuregistri andmetel tema elukoht.

Lisaks kehtib Tartus maksuvabastus pensionäridele, represseeritutele ja osalise või puuduva töövõimega inimestele, kuid samuti ainult selle maa osas, kus asuvas hoones on isiku elukoht, ja juhul, kui koduomaniku maksuvabastus ei kata kogu kinnistu maamaksu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles