Ringlusratta ohver: olge ettevaatlikud, kui näete seda halli õudust tulemas (32)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Kalev Pärt Laial tänaval kohas, kus tema auto uksele sõitis 6. juunil sisse kõnniteel linnarattaga liigelnud tütarlaps.
Kalev Pärt Laial tänaval kohas, kus tema auto uksele sõitis 6. juunil sisse kõnniteel linnarattaga liigelnud tütarlaps. Foto: Margus Ansu

Kui toidukuller Kalev Pärt ühel juuni alguse päeval auto Laial tänaval Tüümiani kohviku ette parkis, telefoni haaras ja ukse paotas, käis pauk – auto kõrval oli maas Rüütli tänava poolt pööranud ringlusratas ja sellega Toome poole sõitnud tütarlaps.

«Aitasin ta püsti, tõstsin ratta püsti, tütarlaps toppis oma kõrvaklapid kõrvaauku tagasi ja kadus. Võtsin oma saiakesed ära ja siis avastasin, et uks on voltis ja käib kräuksuga,» kirjeldas Pärt õnnetust, mille tagajärgede klaarimine on teda vaevanud nüüd juba üle kolme nädala. Aga senini pole ta ei linnavalitsusest ega politseist saanud teada, kes oli see tütarlaps, kellega võiks arutada autole tekitatud kahju hüvitamist. Seda on ta teada saanud, et remondikojas küsitakse auto parandamise eest – uks vahetada, poritiib värvida – üle 1100 euro, mis Pärdi sõnul on talle suur ja praegu üle jõu käiv summa. Tema Kia Ceed on 15 aastat vana ja kaskot sel pole.

Linnavalitsusest, kes rattaringlust käitab, sai Pärt teada, et linnarattad ei ole kindlustatud. Ka anti talle esiti ebalev vastus küsimusele, kas on võimalik ratturit tuvastada, kuigi koduleht ütleb, et kõik rattad on reaalajas jälgitavad. Ratta raaminumbrit ei tulnud tal endal pähe vaadata.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles