Uue sekvenaatori seadistamiseks kulub aega veel mõni kuu, enne kui see tööle saab hakata. Pidulikult seisavad TÜKi geneetika ja personaalmeditsiini kliiniku juht Sander Pajusalu (vasakul), laboratoorse geneetika osakonna juhataja Tiina Kahre ja molekulaardiagnostika labori juht Hanno Roomere.
Uue sekvenaatori seadistamiseks kulub aega veel mõni kuu, enne kui see tööle saab hakata. Pidulikult seisavad TÜKi geneetika ja personaalmeditsiini kliiniku juht Sander Pajusalu (vasakul), laboratoorse geneetika osakonna juhataja Tiina Kahre ja molekulaardiagnostika labori juht Hanno Roomere. Foto: Sille Annuk

Tavainimesel ei ole ilmselt kerge mõista, mismoodi töötab sekvenaator või kuidas käib pärilikkuseaine molekulides nukleotiidide järjestuse kindlaksmääramine. Ning kuidas on teadlastel ja arstidel üldse võimalik saada infot kätte vastusest, milles on segiläbi ainult neli märki – A, T, C, G, ja neid on ühes jadas kokku kolm miljardit!

Uus tööriist nimega Illumina NovaSeq X Plus analüüsib pärilikkuseainet kiiresti ja täpselt ning suudab koostada tohutul hulgal genoomiandmeid.

Kommentaarid (1)
Copy