Tartu päeva galakontserdil liidab Ukrainast ja mujalt tulnud muusikuid vabadus

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Reigo Tamm juhtis Tartu linna päeva ja laulis teiste hulgas galakontserdil ka eelmisel aastal, kuid mitte Vabaduse puiesteel, vaid raeplatsil.
Reigo Tamm juhtis Tartu linna päeva ja laulis teiste hulgas galakontserdil ka eelmisel aastal, kuid mitte Vabaduse puiesteel, vaid raeplatsil. Foto: Sille Annuk

Tartu linna päevale paneb 29. juunil suurejoonelise ja kõlava punkti «Vabaduse galakontsert». See algab kell 19 Vabaduse puiesteel, et avaldada toetust Ukrainale ja tänada neid, kes on ukrainlasi keerulistel aegadel aidanud. Ühtlasi avab kontsert sealsamas autovabaduse ürituste nädalad.

Publiku ette tuleb Harkivi riikliku ooperi- ja balletiteatri ooperikoor, et esitada tuntud koorinumbreid mitmest ooperist. Koos kooriga esinevad eurolaulja Alika Milova, ooperisolistid Mirjam Mesak, Elena Bražnik, Janne Ševtšenko ja Reigo Tamm ning dirigent Aleksandr Bražnik koos Pärnu linnaorkestriga.

Tartu linna päeva peakorraldaja Reigo Tamme sõnul on galakontserdi kava koostatud nii, et fookuses oleks ooperite kõige kuulsamad kooriteosed. «See oleks ka sissejuhatus paari päeva pärast algavale laulupeole Tallinnas ja väike viide aasta pärast toimuvale Tartu laulupeole,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles