Tartusse seatakse üles 5 x 3 meetri suurune ekraan laulu- ja tantsupeo vabas õhus jälgimiseks

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Noorte laulu- ja tantsupidu Kalevi staadionil 2019. aastal.
Noorte laulu- ja tantsupidu Kalevi staadionil 2019. aastal. Foto: Erik Prozes / Postimees

Autovabaduse puiesteel Tartu südalinnas kantakse esimest korda üle laulu- ja tantsupeo etendus, rongkäik ja kontsert. Noorte tantsupidu «Sillad» saab otseülekandena vaadata 1. juulil algusega kell 18.45 ning rongkäiku ja noorte laulupidu «Püha on maa» saab jälgida 2. juulil terve päev, alates kella 9st kuni õhtul kella 21ni välja.

Tartu linna kommunikatsioonijuhi Lilian Lukka sõnul ajendas neid otseülekannet tegema soov tuua noorte laulu- ja tantsupidu Tartule lähemale. «Kaks aastat tagasi kandsime autovabaduse puiesteel üle jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalmängu, mis oli väga rahvarohke ja meeleolukas,» rääkis ta. «Loodame, et noortepeo melu ülekandmine tuleb sama võimas.»

Eesti laulu- ja tantsupeo sihtasutuse teabejuht Sten Weidebaum rõõmustas samuti, kui kuulis, et Tartu linn korraldab vabas õhus sellise otsevaatamise. «See on väga tähendusrikas – sai ju esimene laulupidugi alguse Tartust,» sõnas ta. «Kuna üle 70 protsendi noortepeo piletitest on välja müüdud, annab ülekanne võimaluse noortepeost suure ekraani vahendusel osa saada.»

Vabaduse puiesteele mahub otseülekannet vaatama kolm tuhat, vajadusel neli tuhat inimest. Ekraani mõõdud on 5 x 3 meetrit. Kaasa võib võtta pleedi ja kokkupandava tooli. Alal saab täita oma joogipudeli kraaniveega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles