GALERII Ohutuse tagamiseks autovabaduse puiesteele basseini tänavu ei tule

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy

Homme õhtul avataval autovabaduse puiesteel pakutakse rohkem kui kuu aja vältel mitmekesist programmi ja isetegemisrõõmu. Ent paraku otsustasid korraldajad pärast terviseametiga aruamist, et Tartu veekeskusi kimbutanud legionellabakteri ja Saaremaal hiljuti levinud kolibakteri tõttu tänavu nii-öelda seisva veega atraktsioone ei kasutata.

Kui veel aprillis lubas linnavalitsus, et tagasi tuuakse ka kahe esimese aastaga väikelaste seas suurimaks hitiks kujunenud bassein, siis päev enne autovabaduse puiestee avamist selgus, et seda ei tule.

«Algul soovisime tõepoolest basseini tagasi tuua, aga esile kerkisid mitmed nüansid, millest üks olulisemaid oli ohutus,» selgitas Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna juhataja Sten Svetljakov. «Rääkisime tootjatega, katsetasime erinevaid vee filtreerimise võimalusi ja konsulteerisime ka terviseametiga. Aga me ei tahtnud seisva veega seotud riski võtta, eriti praegusel ajal, kui inimesed on tundlikumad Saaremaal toimunu ja ka mitmes Tartu veekeskuses esinenud veekvaliteedi probleemide tõttu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles