Festivali Klaaspärlimäng juhatab sisse Kristjan Järvi uudisteos

Copy
Kristjan (paremalt), Neeme ja Paavo Järvi mullu Leigo järvemuusikafestivalil.
Kristjan (paremalt), Neeme ja Paavo Järvi mullu Leigo järvemuusikafestivalil. Foto: Ragnar Peets

Tartu Jaani kirikus algab järgmisel nädalal, 6. juulil kuuepäevane festival Klaaspärlimäng, mille avakontserdi kavas on muu hulgas Kristjan Järvi uudisteos «Meelte videvik» ning Madis Järvi vaimukad Haydni-intermezzod.

Kontserdist võtab osa kuus Järvi pere muusikut: lisaks ülal mainitud muusika autoritele Maarika Järvi flöödil, Ingely Laiv-Järvi oboel, Marius Järvi tšellol ning maestro Neeme Järvi dirigendipuldis.

Tuntud muusikutest on laval ka tšellovirtuoos Marcel Johannes Kits. Muusika seob tervikuks Klaaspärlimäng Sinfonietta. Kontserdi kavas on lisaks Kristjan Järvi «Meelte videvikule» Joseph Haydni «Lahkumissümfoonia» ja Gustav Holsti «A Fugal Concerto» flöödile, oboele ja keelpilliorkestrile.

Festivalile nime andnud Hermann Hesse romaani esmailmumisest täitub tänavu 80 aastat. Klaaspärlimäng toob ka sel korral lavale kullaprooviga klassika ja julged stiilieksperimendid.

Kokku toimub tänavusel festivalil 13 kontserti, neist viimane Jämaja kirikus Saaremaal, kus 12. juulil esineb Austria harfivirtuoos Elisabeth Plank kavaga «Viinist inspireeritud». Klaaspärlimäng 2023 esitleb kolme esmaettekannet, need on Kristjan Järvi, Tõnu Kõrvitsa ja Annamaria Kowalsky sulest.

6.-12. juulini enamjaolt Tartu Jaani kirikus toimuval festivalil astuvad üles solistid ja kooslused Eestist, Austriast, Leedust, Šveitsit ja teistest riikidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles