Perevägivald ja liiklusõnnetused jätsid jaanipühadele pitseri

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Politseiauto. Pilt on illustreeriv.
Politseiauto. Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Jaanid olid politseile töised, kuid suuremaid avaliku korra rikkumisi ei juhtunud. Raskeid liiklusõnnetusi jaanide eel ja ajal oli kokku kolm, neis hukkus kolm inimest, kellest üks oli laps. Enim on tuvastatud rikkumisi liikluses, kus juhid ületavad kiirust ja istuvad alkoholijoobes rooli.

Politseile tehti 23. ja 24. juunil väljakutseid tavapärasest rohkem, kuid raskete tagajärgedega avaliku korra sündmusi ei olnud. Politseinikud käisid nendel päevadel kokku ligikaudu 2020 väljakutsel, enamasti olid need seotud alkoholi liigtarvitamisest põhjustatud olukordadega. Perevägivalla juhtumeid oli jaanipühade ajal 136, nendest 26 Lõuna-Eestis. «Näiteks ühel juhul sai politsei väljakutse Lääne-Viru maakonda Tapa valda, kus elukaaslaste vahel tekkis tüli peolt ära mineku üle ning mees lõi mitu korda oma naist. Mees peeti kinni ja tema pidustused lõppesid jaoskonnas,» kirjeldas politsei operatiivjuht Tago Trei.

Jaanide ajal kontrollis politsei üle 23 000 juhi kainust, 103 juhti olid alkoholijoobes, neist lausa 67 Lõuna-Eestis. Politsei tabas ka 100 kiiruseületajat.

«Üldiselt olid pidulised viisakad ja enamikus peredes möödusid pühad rahulikult. Politsei on ka järgmistel päevadel suurte jõududega teedel ja tänavatel, et kontrollida juhtide sõidukiirust ja kainust. Homme algab paljudel töönädal, mistõttu veenduge enne kojusõitu, et olete kained, või leidke keegi, kes saab ja võib autoga sõita. Juhid, olge eeskujuks üksteisele – jälgige piirkiirust ja ärge tehke ohtlikke manöövreid, nii jõuavad kõik inimesed tervelt oma koju tagasi,» lisas ta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles