Jaanipäev möödus päästjatele rahulikult

Tartu Postimees
Copy
Jaanilaupäev möödus päästjatele rahulikult.

 

 

 

 
Jaanilaupäev möödus päästjatele rahulikult.        Foto: Signe Oidekivi

Möödunud ööpäeval said päästjad üle Eesti ühtekokku 72 väljakutset, millest 46 oli seotud jaanituledega. Enamikul juhtudel oli siiski tegu ohutute lõketega. Lisaks tegid nii kutselised kui ka vabatahtlikud päästjad ligi 100 lõkkepatrulli.

Jaanilaupäev möödus üldjoontes rahulikult. Riigi vastutava, päästekeskuse kriisivalmiduse osakonna juhataja Erkki Põllu sõnul olid inimesed enamasti teadlikud tuleohtliku aja reeglitest ning käitusid vastutustundlikult. «Päästjad tuvastasid küll mitmeid  lõkkeid ja grille, mis hoolimata tuletegemise keelust metsa või RMK alale tehtud oli, kuid mis pärast selgitustööd kustutati.»

Kokku sõitsid päästjad möödunud ööpäeval välja 72 korral. Suuremaid maastikupõlenguid ei olnud. Kahel korral läks lõkkest põlema ümbritsev kulu, kuid põleng saadi kiiresti kontrolli alla ja suuremat kahju ei sündinud. Lisaks tegid päästjad jaanilaupäeval üle Eesti ligi 100 lõkkepatrulli, mille käigus tuvastati väiksemaid rikkumisi, kuid enamasti lahenesid need rahulikult ja päästjate korralduste peale lõkked kustutati või toodi juurde puuduvad kustutusvahendid.

«Terve jaanipäeva jooksul oli palju asjalikke ning aktiivselt sekkuvaid inimesi, tänu kellele hoiti ära suurem oht varale ning inimeludele. Inimesed märkasid ohte ja olid tuleohust teadlikud,» ütles Põld. Jaanipüha aga jätkub ja hoolimata vihmavalingutest on suur osa Eestist endiselt suure või äärmiselt suure tuleohuga piirkond.

Alates 14. juunist kehtib üle kogu Eesti tuleohtlik aeg ning ulatuslike tulekahjude vältimiseks on metsa- ja muu taimestikuga ning turbapinnasega aladel keelatud teha lõket, grillida ja suitsetada. Lahtist tuld on tuleohtlikul ajal keelatud teha ka RMK metsaaladel. Jaanituld võib teha vaid äärmiselt ettevaatlikult oma koduhoovis, aga mitte metsas.

 
 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles