Lõuna-Eestis langes sadu hektareid kasemetsa röövikute toidulauaks

Kelly Olesk
, Reporter
Copy
Metsa-külmavaksiku söödud kaasik Parapalus. Kaskede ladvad on veel rohelised, aga puu keskosa on tõmbunud pruuniks. Kaugelt vaadates jääb mulje justkui poleks metsatukk veel õieti lehtima hakanudki.
Metsa-külmavaksiku söödud kaasik Parapalus. Kaskede ladvad on veel rohelised, aga puu keskosa on tõmbunud pruuniks. Kaugelt vaadates jääb mulje justkui poleks metsatukk veel õieti lehtima hakanudki. Foto: Vladislav Apuhtin

Kes iganes metsa jalutama satub, võib märgata, et osa kaskede ja teistegi lehtpuude lehtedest on auklikuks söödud. Mõni puu on suisa raagu jäänud. Kui leppade kallal käivad lepapoi mardikad, siis kased ja tammed langevad enamasti mets-külmavaksiku röövikute roaks. Need viimased on tänavu mitmel pool Eestis eriti suurt hävitustööd teinud.

Keskkonnaagentuuri metsaosakonna juhataja Taivo Denks ütles, et viimane samavõrd ulatuslik mets-külmavaksiku röövikute kahjustus jääb paarikümne või enamagi aasta taha. «Võrumaal olid kahjud väga ulatuslikud 1990. aastate lõpus või 2000. aastate alguses,» meenutas ta.

Liimiriba aitab

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles