GALERII Võidupüha tähistamisel Tartus meenutati Vabadussõjas langenuid ja võitlust kurja naabriga

Copy

Võidupüha tähistamine Tartus algas pärgade asetamisega Vabadussõjas langenute mälestusmärkide juurde. Linnapea Urmas Klaas ühendas päevakohases sõnavõtus meie rahva ajaloolise ja Ukraina rahva praeguse võitluse kurja naabriga.

Kõigepealt mälestati Pauluse kalmistul Vabadussõja monumendi juures neid, kelle ennastsalgava panuseta ei oleks Eesti riik saanud iseseisvaks. Tseremoonial oli esindatud Tartu linn, Tartumaa omavalitsuste liit ja kaitseliit ning naiskodukaitse, Kodutütred ja Noored Kotkad. Seejärel sai pärjatud Raadi kalmistul sõjasangar Julius Kuperjanovi hauaplats ning samal kalmistul Lõuna-Eesti vabastajate mälestussammas.

Tund hiljem algas pidulik pärgade asetamise tseremoonia rahvuseepose kangelase Kalevipoja kujulise, Vabadussõjas langenute auks püstitatud monumendi juures. Lisaks nimetatud organisatsioonidele olid esindatud päästeamet ning politsei- ja piirivalveamet. Kaks kõige nooremat, kes osalesid kõigi kolme mälestusmärgi juurde pärgade asetamisel, on noorkotkas Ago Tamang ja kodutütar Linda Leemet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles