Linn annab kolmele uuele jõeäärsele toitlustuskohale rohelise tule

Tartu Postimees
Copy
Linn lubab Emajõe kallastel tuleva aasta suveks kolme uue toitlustuskoha avamist.

 

 

 

 
Linn lubab Emajõe kallastel tuleva aasta suveks kolme uue toitlustuskoha avamist.        Foto: Margus Ansu

Kesklinna luuakse kaks uut toitlustuskohta Emajõe paremkaldale ja üks vasakkaldale Jannseni ja Koidula mälestusväljaku kõrvale.

Tartu jätkab Emajõe-äärse piirkonna arendamist ja jõe linnaeluga sidumist, mis on olnud üks linna prioriteetidest. Sel aastal valmib Atlantise maja ees uus kaldapromenaad ning 2024. aastal lisanduvad jõekaldale uued söögi- ja joogikohad.

«Linn soovib kaasa aidata uute toitlustuskohtade loomisele ning elava promenaadi pikendamisele kuni Rahu sillani. Samuti soovime jõeäärse toitlustusteenuse pakkumist laiendada Emajõe vasakkaldale, mis muudab koos valmiva promenaadiga ka vasakkalda atraktiivsemaks puhkealaks,» ütles Tartu ettevõtluse arengu osakonna juhataja Kaili Ojamets.

Kolme maa-ala kasutusse andmiseks kuulutab Tartu linn välja avaliku konkursi. Paremkaldal antakse üürile üks maa-ala turuhoone kõrval (Vabaduse pst 1c) ja teine Vabaduse puiestikus, Vabaduse silla kõrval (Vabaduse pst 5). Vasakkaldal antakse üürile maa-ala Raatuse tänava pikendusel Kaarsilla poole (Raatuse tn 2). Tartu linn tagab igale maa-alale liitumise elektri, vee- ja kanalisatsiooniga.

Uued toitlustajad peavad omal kulul koostama ehitusprojekti ning vastavalt sellele ehitama ka kasutusse mineva hoone. Üürnikel on kohustus tegeleda toitlustusega. Uued toidukohad tuleb avada hiljemalt järgmise aasta juuniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles