Teadlased ja õppejõud näitavad oma loovust kunsti vallas

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Tõnu Esko installatsiooni «Y-kromosoom» üks komponente on kõneroboti sisseloetud Y-kromosoomi DNA-järjestus, mis on ühtlasi trükitud 5000-leheküljeliseks raamatuks.
Tõnu Esko installatsiooni «Y-kromosoom» üks komponente on kõneroboti sisseloetud Y-kromosoomi DNA-järjestus, mis on ühtlasi trükitud 5000-leheküljeliseks raamatuks. Foto: Kristjan Teedema

Tänasest saab Tartu ülikooli kunstimuuseumi kahes ruumis tutvuda sama kõrgkooli teadlaste ja õppejõudude loometegevusega kunstivaldkonnas. Mõned tulemused on koondatud näituseks «Loovus²». Samas saab lugeda autorite mõnelauselisi selgitusi oma kunstilise tegevuse kohta.

Väljapaneku esimeses, suuremas ruumis on seintel Endla Lõhkivi, Lemme Haldre, Ene Ustavi, Inna Rebase ja Imbi Traadi maalid. Sealsamas on samuti Jaak Kikase fotod ja Tiina Kraavi graafilised tikandid.

Tagumises, hämaras väikeses ruumis on vaatamiseks ja kuulamiseks Tõnu Esko Y-kromosoomi installatsioon, mis avab omamoodi tasandi teaduse ja kunsti loova ühenduse võimalikkusest. Voronja galerii külastajad mäletavad sedasama installatsiooni suvest 2021 veidi teistsugusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles