Botaanikaia aastapäeva pidustused kulmineeruvad kontserdiga

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Kaisa Kuslapuu ja ansambel Lonitseera.
Kaisa Kuslapuu ja ansambel Lonitseera. Foto: ekvilibrist

Tartu ülikooli botaanikaaed tähistab 220. aastapäeva suvisel ajal juunikuus, kui aed on värvikirev ja õites. 27. juunil jätkuvad pidustused: istutatakse puu ja botaanikaaia alpinaariumis esineb Lonitseera.

Eelmisel aastal, kui 220. aastapäeva tähistas Tartu ülikooli loodusmuuseum, pandi alus uuele traditsioonile anda välja Gottfried Albrecht Germanni märk. Aumärgiga tunnustatakse loodusmuuseumi ja botaanikaaia töötajaid ning inimesi väljastpoolt loodusmuuseumi ja botaanikaaeda, kes on andnud silmapaisva panuse asutuse arengusse ja eesmärkide täitmisse. Sel aastal antakse Germanni märgid kätte botaanikaaia aastapäeval.

Sama päeva õhtupoolikul kell 19 oodatakse kõiki huvilisi tähistama botaanikaaia 220. aastapäeva Lonitseera kontserdile. Neli aastat tagasi singer-songwriter'i projektist välja kasvanud bänd üllatab kuulajat teravate laulutekstide ja tundliku koosmänguga. Bändi loomingulise mootori Kaisa Kuslapuu muusika on uitmõtete ja liialdatud võrdluste ristamisel sündinud jutukas laps.

Lonitseera taotleb muretust, tundlikkust ja loomutruudust. Flööt, kontrabass ja džässised klaveriharmooniad löövad stiilimääratlusele dramaatilise indie-jazz-alt-popi templi. Nende debüütalbumi «Tapeet» (2022) võtsid soojalt vastu nii fännid kui ka kriitikud, tunnustades seda aasta autorilaulualbumi tiitliga.

Bändi kuuluvad Kaisa Kuslapuu, Katariina Tirmaste, Kristin Kaha, Mart Nõmm ja Tõnis Kirsipu.

Tartu ülikooli botaanikaaia 220. aastapäeva auks külastatakse 27. juuni hommikul Raadi kalmistul Gottfried Albrecht Germanni hauda ning kell 13 istutatakse puu Vanemuise parki märkimaks botaanikaaia esimest asupaika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles