Täna Emajõele pääsev õppelaev leiab kodu Sadamateatri juures

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Esmaspäeval ootas õppelaev Eesti merekooli Tartu filiaali juhatajat Indrek Särge veel Karlova sadamas. Tänase veeskamise eel oli tarvis teha veel mõned väiksemad hooldustööd.
Esmaspäeval ootas õppelaev Eesti merekooli Tartu filiaali juhatajat Indrek Särge veel Karlova sadamas. Tänase veeskamise eel oli tarvis teha veel mõned väiksemad hooldustööd. Foto: Sille Annuk

Sellele, kui Eesti merekooli Tartu filiaali omaaegne õppealus amortiseerunuks loeti, järgnes terve kümnend, mil Emajõelinnas siseveelaeva juhiks õppijail polnud võimalik enne praktikale minekut laineratsu rooli keeramist harjutada. Nüüd on paremad päevad, milles huvilised saavad homme Sadamateatri juures vahetult veenduda.

Eesti merekooli kunagise veealuse amortiseerumisele järgnes oma kümme aastat, kui siseveelaeva juhiks õppinuil polnud enne praktikale minekut kuskil rooli keeramist ja laineratsu seljas kulgemist harjutada.

Süda ikka natuke valutas, et kuidas tulevased kaptenid siis päris laeva peal hakkama saavad. Seda nad muidugi siiski said, mäletab Eesti merekooli Tartu filiaali juhataja Indrek Särg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles