Kisub vihmale. Jaanilõkke tegemise keeldu ilmselt ei tule

Richard Särk
Copy
Keskkonnaagentuuri ilmateenistus ennustab neljapäevaks vihma.
Keskkonnaagentuuri ilmateenistus ennustab neljapäevaks vihma. Foto: Urmas Luik

Alanud nädal kulmineerub võidupüha ja jaanipäevaga. Keskkonnaagentuuri ilmateenistus ennustab enne seda vihmast ilma.

Päästeameti kommunikatsiooniosakonna nõunik Berit-Helena Lamp ütles, et päästeamet on esialgu otsustanud jaanipäeva ajaks tuletegemist mitte keelata, kuid lisas, et ilmaprognoosi jälgitakse edasi ning otsus võib muutuda.

«Praegu need tulekahjud, mis on olnud, on tekkinud mingitest muudest veidratest kokkusattumustest. Hetkel me ei näe põhjust, miks keelata jaanitule tegemist,» ütles Lamp. Ta lisas, et tuletegemise keeld metsas ja maastikul siiski jääb, kuid külaplatse ja koduaedu keelualade sekka esialgu ei arvestata. «Manitseme, et tuleohutuse reegleid tuleb ikkagi järgida. Kui on tuul, siis ei tohi lõket põlema panna.»

Ilmaprognoosi kohaselt liigub neljapäeval, 22. juunil üle Skandinaavia madalrõhkkond ning selle üle Soome tulev lohk riivab ka Eestit. See toob meile hoovihma ja äikest. Saju tõenäosuseks hindab keskkonnaagentuur siis üle Eesti 75–90 protsenti. Ennustatakse ka mõõdukat lõunatuult, mis pärastlõunal läänekaarde pöördub ja tugevneb.

Reedel ehk võidupühal ja jaanilaupäeval ei tohiks siiski enam laialdast sadu olla. Saju tõenäosuseks sisemaal hinnatakse 25–50 protsenti. Õhutemperatuur on reedel päeval 22–28 ja jaaniööl 13–17 kraadi.

Laupäeval on vihmahoogude võimalus 25 protsenti. Puhub mõõdukas põhjatuul, mis õhtu poole saartel tugevneb. Õhutemperatuur jääb päeval 21 ja 27, öösel 12 ja 18 kraadi vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles