Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Galerii Tööstushoone laos plahvatas lahus, inimesed evakueeriti

Tööstushoonete vahel asub ladu, kus plahvatas lahus.
Tööstushoonete vahel asub ladu, kus plahvatas lahus. Foto: Veiki Ojaperv

Häirekeskus sai täna kell 11.25 teate lahuse plahvatusest Tartus Aardla tänava ühe tööstushoone laos. Päästeameti teatel alustati kohe seal olnud inimeste evakuatsiooni ja tõsteti tuleohuastet, sest hoonesse on ladustatud suuri lahustinõusid.

Esialgse info kohaselt sai tulekahju alguse värvide jaemüüja Marde Värv laohoonest, kus hoiustati värvilahusteid. Päästeameti pressiesindaja Andra Väärtmaa sõnul plahvatas tulekahju tõttu rohkem kui üks mahuti.

Tulekahju tõttu tekkis hoones lokaalne reostus, kuid inimeste elule ja tervisele ohtu ei ole. Väärtmaa sõnul tegelevad päästjad praegu reostuse likvideerimisega.

Väärtmaa sõnul vajas päästetööde käigus üks päästja hapnikupuuduse tõttu meedikute abi. «Peale esmaabi saamist jätkas ta päästetöödega,» märkis Väärtmaa.

Õnnetuskohale on kutsutud liiklust reguleerima politseinikud, sest ladu aadressiga Aardla 25e asub küljetsi tänava ääres. Aardla tänava üks lõik on liiklejatele täielikult suletud.

Kohale kutsuti ka elektrikud ning ohtlikku hoonet vaadeldakse ka drooni vahendusel.

Sündmuskohal on Annelinna, Tabivere, Tartu ja Palamuse vabatahtlikud päästjad ning lisaks Tartu vahuhaagis ja eritehnika.

Praegu on kogu alale pääs piiratud. Operatiivne tegutsemine jätkub.

Märksõnad

Tagasi üles